Huize Hagedis
 
 
VAKANTIEHUIS IN SPANJE VOOR 4 PERSONEN+BABY
Romantisch, oud Spaans huisje, geheel gerestaureerd met 2          tweepersoons slaapkamers op de onderste verdiepingen met 2 bijbehorende badkamers. Kamer met open keuken op de hoogste verdieping met directe toegang tot balkon om ’s ochtends een kopje koffie te drinken en te genieten van het uitzicht naar alle kanten: het dorp, de tuin en het dal. Overal kan men buiten zitten; ook op het dakterras of in de naastgelegen sinaasappelhof, die bij het huis hoort. Dikke muren en vele ramen aan alle zijden zorgen ’s zomers voor koelte. De gezellige keuken heeft een goede inventaris. Er is een kinderbedje aanwezig en een opblaasbaar zwembadje voor in de tuin of op het dak.
 
LIGGING
Ontdek het Andalusische dorpje Albuñuelas
Gelegen in de Lecrinvallei aan de rand van het Moorse dorpje Albuñuelas kan men vanuit hier prachtige wandelingen maken. Oude wandelroutes, die deels de irrigatiekanalen volgen, lopen langs het huis. Maar ook is men in een half uur in het schitterende Granada of bij de Middellandse Zee. De Sierra Nevada is in 45 min. bereikbaar waar van december tot maart de wintersport beoefend kan worden. Veel gezellige dorpjes in de buurt, met ieder z’n eigen marktjes en feesten. Maar thuisblijven
betekent genieten van paradijselijke
schoonheid en rust met de roep van
de koekoek uit het dal.
Vanuit Huize Hagedis kijkt men in zuidelijke richting uit over het dal van de kloof Rio Sante, in westelijke richting op het dorp en aan de oostkant op de bijbehorende ommuurde tuin, waar het verblijf in de schaduw van de sinaasappelbomen weldadig is.
 
 
 
Huize Hagedis, een fijn vakantiehuis in elk seizoen
 DE REIS
De voordeligste wijze van reizen is een fly/drive vlucht naar Malaga (Schiphol-Malaga is 2, 5 uur vliegen.) Vanaf Malaga-airport is het 2,5 uur rijden langs een rustige route (landinwaarts) of langs de wat drukkere kustweg. In Albuñuelas aangekomen is het raadzaam om de auto boven in het dorp te parkeren en 5 minuten lopend naar het huisje af te dalen. Ervaren chauffeurs en een pittige auto die all-risk verzekerd is maken parkeren voor het huis wellicht mogelijk.
Vliegen naar Granada is ook mogelijk. Van daaruit is een directe busverbinding naar Albuñuelas.